A Quiet Country Home in the South of France with Incredible Views

By Caroline Williamson

On a small plot of land, sandwiched between a vineyard shed, a driveway, and a main street, the Quiet House is a project by Artelabo in a village in the south of France. With its tight locale, along with consistent winds, the design proved a challenge and consisted of creating privacy amongst the chaos. That led to a home that turned inward and to the incredible valley views below.

The design is made up of four repeated volumes that are enclosed within an exterior wall. By alternating the volumes, they created four courtyards within the small structure.

The stark white exterior has a minimalist silhouette as not to clash with its surroundings. With its lack of windows, it would appear that the interior be dark and closed off but it’s just the opposite, thanks to the courtyards.

Each room opens to at least one courtyard and up to three creating indoor/outdoor living. The glass doors are aligned so the valley views could be seen throughout.

The interior features are kept minimal with a clean color palette and limited decor, which keeps it feeling larger than it really is.

Photos by Marie-Caroline Lucat, courtesy of v2com.

Read more here:: Design-milk